Cantaloupe plátky bez SO2

 
  • 1 z 2
 

Sušené jednodruhové ovoce bez oxidu siřičitého

Cena 285 Kč bez DPH
327,80 Kč / kg
Kategorie Sušené ovoce bez SO2 (OXIDU SIŘIČITÉHO)
Zvolte variantu
Cantaloupe plátky bez přidaného cukru a SO2 0 balení: 1 kg Skladem
Můžeme doručit do: 1.10.2021
327,80 Kč / kg
285 Kč bez DPH
   
 

Plátky z melounu cantaloupe.

Složení: cantaloupe, fruktóza, cantaloupe příchuť.

Země původu: Thajsko.

Průměrné výživové údaje ve 100 g: energetická hodnota: 1464 kJ, 350 kcal, tuky: 0 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g, sacharidy: 87 g z toho cukry: 28 g, bílkoviny: 0 g, sůl: 0 g.

Způsob skladování: skladujte při teplotách 2-25°C, relativní vlhkosti vzduchu do 70% a chraňte před přímým slunečním zářením!

Tento druh ovoce, který v minulosti nesl označení „bez přidaného cukru a SO2 z rozhodnutí SZPI takto označený být nemůže.

Výrobní proces této suroviny spočívá v několika krocích

1) Sušení čerstvého ovoce – během tohoto kroku dojde k získání ovocné šťávy, která obsahuje přirozené obsažené cukry z daného druhu ovoce

2) Zahuštění získané ovocné šťávy. Šťáva, která se získala při prvním kroku, se zahustí odpařením podílu vody. Tímto krokem dojde ke zvýšení procentuálního zastoupení jednotlivých sacharidů, zejména fruktózy.

3) Vysušené ovoce, ze kterého byla získána šťáva, je znovu ponořené do šťávy se zvýšenou koncentrací fruktózy. Vlivem osmotického tlaku do sebe ovoce natáhne část cukrů ze zmiňované zahuštěné šťávy.

Tímto procesem dle výrobce nedochází k procesu proslazování.

Dle zprávy z České zemědělské a potravinářské inspekce takto zpracované potraviny nemohou nést označení „bez přidaného cukru“, protože rozbory sacharidových profilů prokazují oproti tabulkovým hodnotám čerstvého ovoce zvýšenou hodnotu ovocného cukru – fruktózy. Z výše zmíněného důvodu došlo k přejmenování všech těchto položek na „bez SO2“. Takto pojmenované je v budoucnu naleznete na našich stránkách a daňových dokladech.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
„Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.“ Více informací ZDE.